Inzage Dossier (PGO) – Huisartspraktijk Ternaard – Ternaard
Header afbeelding
Huisartspraktijk Ternaard
van Harinxmastrjitte 9 9145 TA
Ternaard

Inzage Dossier (PGO)

Inzage eigen dossier

Door een nieuwe wetgeving staat uw medisch dossier open voor eigen inzage. U kunt vanaf 18 jaar hier gebruik van maken door u aan te melden bij een PGO.

 

PGO

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een gratis app of website. In een PGO kunt u op een veilige manier uw gegevens opvragen bij de huisarts of een andere zorgverlener. Zodra er nieuwe uitslagen, brieven van specialisten, adviezen of verslagen van uw consult worden ingevoerd door de huisarts of assistente kunt u deze ophalen in uw PGO. Een hele mooie manier om uw adviezen en uitslagen terug te lezen in uw eigen tijd.

 

Welke PGO moet ik kiezen?

welke PGO u het beste kunt kiezen kunt u aan de hand van deze link het beste uitzoeken

https://www.pgo.nl/kies-een-pgo/

 

Pas op met gegevens verstrekken aan derden

Vraagt uw werkgever, school, bedrijfsarts of andere instantie om inzage in uw gegevens? Verstrek ze niet zelf! Zij horen u een machtiging te laten ondertekenen en de gegevens via de huisarts of specialist op te vragen. De huisarts verstrekt alleen de gegevens die nodig zijn. We komen regelmatig onterechte aanvragen tegen, ze proberen dan via u zonder machtiging aan gegevens te komen. Een werkgever mag bijvoorbeeld NOOIT naar uw medische gegevens vragen dit hoort via de bedrijfsarts te gaan.